mandag 30. april 2012

Fra kræsj til...knæsj?

Jeg sydde for en god stund siden en selebukse. Problemet var at den ble altfor smal nede i beina, og jeg var usikker på hvordan jeg kunne fikse det. Den havna derfor i UFO-boksen. Og ble liggende der en stund.
Inntil i kveld. Jeg satt på syrommet ganske tiltaksløs, og egentlig såpass trøtt at jeg heller burde lagt meg til å sove. Jeg titta rundt på stoffhyllene, tittet i sybøker og blader, så gjennom mønsterpermen min, og deretter i stoffhylla igjen, samtidig som jeg spiste opp all sykos-snacksen min, og visste ikke hva jeg skulle begynne på eller gjøre ferdig. Da posen med godis var tom, havna jeg oppi UFO-boksen, og der er det noe å ta i.. Så fant jeg fram denne buksa, og begynte å fundere..


..hva om jeg klipper litt i den....





..ca der..?



Sånn!



..legger til en ribb, og noen knapper. (Samt en flat tommel i mangel på treffsikkerhet i min trøtte tilstand......)


Vips! Fra kastemateriale til.. iallefall kanskje-materiale...? Må prøve på snuppa imorgen, mulig den kan brukes som topp/kjole! Ser ikke bort fra at det kan bli flere sånne, men må nok gjøre det litt annerledes neste gang :)

fredag 20. april 2012

Actionbilder igjen :)


Har sydd en traktorbukse til minsten, han ser vel ganske fornøyd ut?? :)

Mønster: Eget, str. 80 (litt romslig enda)
Stoff: Grå isoli og ribb fra Stoff og Stil (tror jeg da?), den grønne stripa er fra et stoff jeg har fått, og matcher fargen på traktoren som forøvrig er et strykemerke fra en lokal Reflex-butikk.


Og et actionbilde av en body jeg har blogget om tidligere, her.

Lue og babyboots


Har sydd en ny lue til minstemann. Interlock på innsiden og ull ytterst. Den er litt stor enda, men han vokser fort inn i den :) Interlocken er fra printknits og ulla er gjenbruk.


Må utforske litt når man har lært seg å gå rundt bordet... Babyboots som jeg tidligere har sydd til han, bruker de mye. Ulldressen er fra Joha, utrolig fin :)


Vi bruker de vanligvis ikke inne altså .. ;)

fredag 13. april 2012

Lue til minstemann

Hadde et mønster liggende som jeg tegnet i fjor (kanskje..?) da jeg sydde en lue med hals til snuppa mi. (Heter det finlandslue??) Hadde lyst å sy en til lillegutt også nå, men var ikke heelt fornøyd med passformen. Har justert mønsteret litt, og dette er en prøveversjon av lua. Synes den sitter fint på, han kan ennå vokse litt inn i den. Denne er kun sydd i enkelt, tynt stoff for å prøve det nye mønsteret. Det kommer nok fler i dobbelt stoff også:)


Lang hals, og går litt lengere ned i panna.



Flatlocksøm på midten.


Lang bak for å unngå glipp i nakken.




Er fornøyd med passform på denne :)

Mønster: Eget
Stoff: "Finn dyrene" jersey kjøpt fra etsy.com

Mens vi venter på sommeren..


..så bringer vi litt sommerfarger inn... :) Gul-gul haremsbukse jeg sydde til snella i dag. Mønsteret har jeg faktisk tegnet av en av de første buksene jeg sydde til henne for snart to år siden! :)) Veldig fleksibel på størrelsen. Skal blogge om den senere, må få tatt noen bilder av den først.